יואב שור
מטרת התכנית היא להעשיר את עולמם החינוכי-השכלתי של תלמידי בתי הספר בתחומי הלימוד המרכזיים. הפרויקט מכיל מרכיבים רבים ומגוונים הבאים לתת מענה לרבדים השונים באוכלוסייתהתלמידים. החל באותם המתקשים במקצועות היסוד וזקוקים לתמיכה, ועד לתלמידים מצטייניםהצמאים להעשיר את ידיעותיהם ולרכוש כלי חשיבה וביצוע בתחומי הלימוד השונים.
נוכח ההכרה הפנימית העמוקה בחשיבותה של תכנית זו, מסבסדת עיריית מעלה אדומים את החוגים באופן המאפשר מחיר שווה לכל נפש ורבים מצטרפים לחוגים.
פרטי התכנית המלאים מתפרסמים לקראת כל שנת לימודים בחוברת מיוחדת. להלן תמציתהתכניות:
מספר המשתתפים בתשע“ה | שם התכנית |
כ-200 תלמידים | תכניות שיקומיות |
כ-003 תלמידים | פרוייקט ההעשרה במדעים |
40 תלמידים | בית הספר לאנגלית ודוברי אנגלית |
60 תלמידים | קידמה |
פרוייקט התכניות השיקומיות
פרוייקט התכניות השיקומיות מופעל באמצעות בתי הספר. הנהלות בתי הספר מגבשות קריטריוניםברורים לגבי התלמידים המומלצים למסגרת זו. מסגרת לימודים זו אמורה לתת פתרונות הולמיםלתלמידים הזקוקים לתגבור במקצועות היסוד.
התכנית מנוהלת ע”י חגית ניסים וענת נחום – קצינות ביקור סדיר (קב”ס.)
בשנה זו משתתפים כ 200- תלמידים בכ 20- קבוצות. הפעילות מתקיימת בבתי הספר.
פרוייקט העשרה במדעים
הפרויקט מופעל באמצעות חברת אלברט”ו ששמה לה למטרה לקדם את החינוך המדעי בישראל(ראה קובץ נפרד.)
התכנית מלווה במערכי שיעור מתקדמים ביותר מבחינה פדגוגית ובערכות למידה המורכבותומופעלות ע”י התלמידים ומשפיעות באופן מהותי על הפנמת העקרונות המדעיים.
צוות ההדרכה עובר הכשרה מיוחדת ע”י מר יניב גבאי המלווה את הפרוייקט באופן אישי.
החל משנה”ל תשס”א הפרוייקט מציע למעשה רצף שש-שנתי בלימודי ההעשרה במדעים. תלמידהמצטרף בכיתה א’ יוכל להמשיך עד כתה ו’, תוך מעקב אחר רמת השגיו וקיום קשר בלתי אמצעיבין החברה לבין ההורים .
מתקבלים לחוגי המדעים תלמידים שהומלצו ע”י הנהלות בתי הספר ואשר עברו מבחני מיון אומבחני כניסה לנבחרות.
בית הספר לאנגלית
הפרויקט מיועד לתלמידי כיתות א’-ו’ ומופעל בשיטת הלימוד של עמותת “א.ה.ב.ה.”
השיטה של עמותת א.ה.ב.ה( .אנגלית הנלמדת בשיטה הטבעית) כשמה כן היא – מלמדת ילדיםדוברי שפה אחרת את האנגלית באופן טבעי וזורם, השיטה פועלת באופן חוויתי על ידי שירים,משחקים ודיאלוגים המבוססים על תכנית לימודים מובנית רב שנתית הקבועה מראש.
הבסיס ללימוד השפה הוא אוצר מילים בד בבד עם תבניות דקדוק.
התפיסה של א.ה.ב.ה. עומדת על שלושה עקרונות הנובעים מניסיון של שנים רבות של הוראה והם:
- ילדים לומדים שפה זרה יותר בקלות כשההקשר שבו הם לומדים שייך לחיי היום יום שלהם ,הדברים שהם לומדים הם בעלי משמעות כי הילדים מקשרים אותם למציאות. לדוגמא – במקום ללמוד 10 שמות של פירות בעל פה הילדים משחקים משחק הזיכרון בתמונות ואחר כך בונים בעצמם דו שיח של קונה ומוכר בסופרמרקט.
- פיצול זמן הלמידה לפעמיים בשבוע למפגש, פיצול זה מוריד תסכול מהילדים כי המרחק בין שיעור לשיעור אינו גדול. זה מאפשר להם לזכור היטב את החומד שלמדו במפגש האחרון ונותן להם קרש קפיצה טוב יותר לקראת חומר חדש הנלמד במפגש הנוכחי.
- קבוצות לימוד קטנות של עד 8 ילדים בכל קבוצה. הדבר מאפשר לכל ילד מספר רב של הזדמנויות להשתתף ולשנן את אוצר המלים והתבניות הדקדוקיות הנלמדות.
תכנית “קידמה”
תכנית המופעלת ע”י עמותת “קידמה ומעוף – מעלה אדומים” זו השנה החמישית ומציעה תכניתהעשרה מגוונת ואינטנסיבית לתלמידי בתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים.
בתכנית מגון קורסים בתחומים: מתמטיקה, אנגלית, לשון וספרות עברית, ידיעת הארץ, פיסיקה,מבוא לאמנות, שחמט, ציור ותיאטרון.